zondag 13 december 2009

Idolen van de andere kant van de wereld: Zhou Bi Chang


Vraag ons of er mensen zijn waar we tegen opkijken, bewonderen en steunen, en je krijgt van ons een hele waslijst van mensen terug.
Naast onze moeders en een hele rits andere belangrijke, vrijwel onbekende mensen, zijn er een heel klein select aantal beroemdheden die we bewonderen. Een aantal van deze willen we de komende maanden onder aandacht brengen.
In de supergirl contest (de chinese versie van pop idol/idols, maar dan alleen voor vrouwelijke deelnemers. vergelijkbaar met de japanse super boy contests) van 2005 maakte china (en daarmee ook de mensen met internet en een sateliet) kennis met zhou bi chang, een 20-jarige meisje dat als eerste eindigde in de regionale kwalificatieronde. Met haar jongensachtige uiterlijk en haar originele stem en performance verzamelde ze al gauw een groot fanbase en kreeg ze de naam bibi chow. Ondanks dat ze tweede werd in de super girl contest, nam ze meerdere albums op en wint jaar na jaar muziekawards. Haar laatste album 'time' kwam in juli 2009 in china uit.
6 Redenen waarom we dol zijn op Bibi chow:
- Het feit dat ze met haar brillen een statement maakt: ''nee, ik heb m'n bril gewoon nodig''
- Ze is het bewijs dat een jongensachtige uiterlijk niet automatisch betekent dat je je ook als een jongen gaat gedragen en behandeld wilt worden.
- Ze benadrukt het belang van onderwijs: Na het tweede worden van de super girl contest, brak ze haar contract om naar de universiteit te kunnen gaan en een diploma te halen.
- Naast de ballads en popsongs doet ze ook R&B en hip hop op zo'n manier dat zelfs wij het leuk vinden (en verstaan).
- Als fan voel je je gewaardeerd door bibi. Geen enkel interview, TV opkomst en andere optredens vergeet ze haar fans te bedanken.
- Ze is bewust van de problemen die China heeft, lokaal en internationaal, en wilt er ook wat aan doen. (sponsering en ambasadeur)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten