donderdag 29 oktober 2009

Tip voor je herfstvakantie (of anders het weekeind) Aziatische drama's

sommige mensen hebben nog herfstvakantie, anderen hebben het vorige week gehad en weer anderen (zoals ondergetekende) hebben geen herfstvakantie!
maar vakantie of niet, feit blijft dat dit jaargetijde je niet echt uitnodigt om buiten je vrije te besteden. het liefst blijf je lekker warm binnen, maar wat te doen?
wat dacht je van lekker voor de tv (of je pc) je mee laten slepen door een aantal Aziatische drama's? heel anders dan de westerse series hier, draaien Aziatische drama's slechts 10-30 afleveringen, dus je zou een heel serie kunnen kijken in je vakantie of vrije weekeind! er zijn een scala aan Aziatische drama's, dus kan me voorstellen dat het moeilijk is om te kiezen. Daarom heb ik alvast een selectie gemaakt van een aantal serie's:
1. It started with a Kiss
Een Taiwanese liefdesdrama met een boel humor. Een dom meisje is verliefd op een slime jongen. slim jongen wilt eigenlijk niets te maken hebben met het domme meisje, maar het meisje geeft niet op en doet er alles aan om de jongen aan zich te binden. deze serie telt wel 30 afleveringen. dit lijkt lang, maar elk aflevering is goed uitgewerkt, zodat je niet het gevoel hebt dat het langdradig is. een echte aanrader! met in de hoofdrol een van mijn favoriete actrices Ariel Lin.
2. Liar Game
Een Japanse psychologische drama over een idioot eerlijk meisje dat in de problemen komt wanneer ze gedwongen is aan een spel mee te doen waarbij je moet liegen en elkaar moet bedriegen.
3. Baby and me
Als je na de vorige twee drama's nog tijd over hebt, zou je baby and me gaan kijken. deze Koreaanse drama gaat over een echte play boy die op een dag een baby met een briefje vind. op deze briefje staat geschreven dat het zijn baby is. het is erg leuk om te zien hoe hij zich aanpast aan deze nieuwe situatie.
In plaats van deze drama's te gaan kijken in de vakantie, zou je je vakantie ook echt in de Aziatische lifestyle kunnen inrichten; namelijk gewoon leren voor school. want voor de meeste jongeren die in Aziƫ wonen, en ik citeer mijn moeder, is de vakantie geen periode van vrije tijd, maar een kans om vooruit te lopen op je klas.
mocht je voor deze laatste optie gaan, vergeet niet af en toe pauzes te houden, want leren is oke, maar je moet jezelf niet uitputten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten