zondag 13 september 2009

Review EP/mini album Kra Acid Märchen (of Acid Maerchen)

Dit mini album heeft een traditie ingezet, dat tot nu toe nog steeds wordt uitgevoerd bij elk concert van Kra. Wanneer de melodieuze melodie van tatoe aan het eind van de concert wordt ingezet, is het gebruikelijk geworden dat het publiek hun handen in de lucht een keer heel hard klappen en daarna 'märchen' roepen. Het levert altijd wel mooie plaatjes op als je het in een concert ziet gebeuren en vooral wanneer de Kra-leden vrolijk meedoen.
Speciaal voor een van onze lezers, hebben we dit keer de ongeromantiseerde titels ook erbij gezet. (zie je, mailen wordt beloont XD)
1.Heavenly
Een kort nummer. Een electropopnummer. Vind het heel interesant dat ze met zo'n nummer een album beginnen. 7/10
2.肌寒い季節の夜明け (Hada samui kisetsu no yoake)
De PV van dit nummer is zo goed gemaakt! Als je de kans ervoor hebt, zoek het dan even op you tube. Dit nummer is een doorsnee kra-rocknummer, dus een duidelijk melodie om yum tegen te zeggen met een duidelijk aanwezige bas. Ik hou van Kra's rocknummers. 8/10
3.キャンディ (Candy)
Jazzzzzzzzzzzzzzzz........ 7/10
4.涙雨降り紫陽花 (Namida ame furi ajisai)
Jazzrock met duidelijke piano (hierbij bombadeer ik jazzrock tot een genre XD) Bij het eerste minuut zul je je afvragen wat dit nummer is. Het is apart...maar ook heel mooi. 8/10
5.アレグロ・ダンス (Allegro dance)
Jazzig rocknummer, dat niet vrolijk is, maar toch knap is uitgevoerd. 7/10
6.アシッドメルヘン (Acid Märchen)
Heel leuk popnummer dat goed in het gehoor ligt. 7/10
Ik heb hier toch echt twee(!) favoriete nummers waar ik niet tussen kan kiezen. Namida ame furi ajisai of Hada samui kisetsu no yoake. Dit album zou ik kopen. Het zal in ieder geval niet misstaan in je cd-kast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten