zaterdag 8 augustus 2009

Hilariteit verzekerd? Japans TV-programma Brain Wall in NL

Japanners staan bekend om hun rare humor. Rare humor die ik wel kan waarderen. Deze rare humor vindt je ook in de Japanse TV programma Tonneruzu no Minasan no Okage deshit. Een van de vaste onderdelen in deze is show is Brain Wall of ook wel Human Tetris genoemd en een grote hit op youtube.com.
Het spel is heel simpel. Men neemt muur gemaakt van piepschuim, pakt een zaag en zaagt er een figuurtje in uit. Hang deze muur boven een baan van ongeveer 4/5 meter en zorg dat aan de andere kant van de baan een bak met water staat. Neem een aantal beroemde grappenmakers en verdeel die in twee teams met in elk team een gastlid die natuurlijk een beroemd persoon/idol is en je hebt het concept! Nu is het de bedoeling dat deze twee teams de strijd met elkaar aangaan.
Elk lid van de team moet om de beurt voor het bak met water staan. Nadat er is afgeteld, raast de piepschuimen muur richting de persoon die speelt. Deze persoon moet proberen zichzelf door de figuur te wurmen om droog te kunnen blijven, want als je je laat meeslepen door de muur, val je in de bak met water.
Dit concept is zo populair dat er ook in Nederland binnenkort een versie komt van deze programma op SBS6 ergens eind dit jaar. Ikzelf ben er niet zo zeker van of het wat kan worden. Kijk je naar de engelse versie van Brain Wall, dan vrees ik het ergste: Niet grappige mensen (Beau van Erven Dorens en Gerard Jolingen als presentators en teamcaptains) en niet grappige humor (Beau van Erven Dorens and Gerard Joling als presentators en teamcaptains)

2 opmerkingen:

  1. Hoi , in Belgiƫ komt er ook een variant op ' Hole in the wall' gaat het noemen. Toen ik er reclame voor za dacht ik : LOL gepikt van de japanse tv anyone ?' nuja hopelijk wordt het een leuke boel hoewel je , inmijn ogen, nooit niet kan tippen aan de crazy-ness van de Japanners ^^

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is wel leuk dat ze het proberen...maar of het wat wordt...ik denk het zelf niet XD

    BeantwoordenVerwijderen