vrijdag 14 augustus 2009

Review Kra Demotape: Brise

Alle albums zijn gereviewd, dus we gaan verder met de demotapes. De eerste demotape dat kra heeft uitgebracht is van 2002, dus al wat jaartjes geleden. Het bevatte toen slechts twee nummers, maar wel nummers die laat zien wat voor muziek kra maakt.
1. Buriki no Hata
Dit nummer komt echt tot zijn recht in live optredens. Ja, dit is HET nummer waarbij Keiyuu het publiek aanspoort om samen met hem te zingen en op een of ander manier doet het publiek dat altijd prachtig, zelfs op de PSC concerten en niet alleen bij de one-man shows. Als je dit nummer nooit live hebt gezien, mis je wat! (http://www.youtube.com/watch?v=LO0iQYBxlMw)
Ik krijg er altijd kippenvel van wanneer midden in het liedje de muziek stilvalt en het publiek een stuk of drie keer het refrein zingt, terwijl Keiyuu fungeert als dirigent. Prachtig nummer! 9/10

2. √Age17
Nummer dat goed laat horen dat Kra maar al te graag jazz mixt met pop. 7/10

Kopen? Het is een demotape en over het algemeen niet te koop. Het was wel een tijdje voor maar 1200 yen te bestellen via Kra’s officiĆ«le site, maar nu niet meer. Best jammer, ik had graag een kopietje ervan gewild, puur voor het fan zijn. Maar geen nood, als je deze twee liedjes wilt hebben, √Age17 is te vinden op de single Yell en Burika no hata is te vinden op de EP Kimi ni Shitsumon! Beide kun je helaas niet kopen hier in Nederland, maar yesasia.com kan je helpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten